Fák dőltek az úttestre a vihar miatt Bihar megyében

Vasárnap délután vihar csapott le Bihar megyére: tíz településen 18 alkalommal szálltak ki a tűzoltók, hogy az okozott károkat enyhítsék, elhárítsák, tájékoztatott a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószolgalata, amely azt is közölte: senki nem sérült meg a vasárnapi viharokban.Forrás: Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Összesen tíz fa dőlt ki Nagyvárad több utcájában, Erdődámoson, Bélfenyéren, Sólyomkőpestesen, Szoldobágyon és Nagyürögdön, ezeket az úttestről és a járdákról, illetve Félixfürdőn egy játszótérről kellett eltávolítaniuk. Szintén vasárnap este Újtelepen egy háztetőre dőlt fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak,  a megyeszékhelyen a Nagyvásártéren (ma 1 Decembrie park), illetve Félixfürdőn egy-egy autó került a kidőlt fák alá.

Gálospetriben az elektromos vezetéket kellett kiszabadítani egy fa alól, Nagyváradon pedig a Sovata utcában egy reklámpannót kellett rögzíteni, mert veszélyeztette az emberek biztonságát.

A szélvihar után egy nagyváradi és egy biharszentandrási ház bádoglemezét tetejét is rögzíteni kellett, ezeket részben feltépte a helyükről az erős szél. Szintén vasárnap este egy váradi házhoz is kihívták őket, itt feltehetően villámcsapás miatt gyulladt ki a biztosítéktábla, amit azonban pár perc alatt eloltottak, a Rontón és Váradalpáron pedig a száraz növényzetet kellett oltani vasárnap este.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?