Tetőket bontott meg, fákat döntött ki és utcákat öntött el a szombat esti zivatar Désen és környékén

Több mint száz alkalommal riasztották a tűzoltókat a Désre szombat este lecsapott ítéletidő miatt. A vihar tömbházak tetejét bontotta meg, fákat döntött ki és jelentős mennyiségű csapadékot hozott, elárasztva néhány utcát a Kolozs megyei városban.

A katasztrófavédelmi felügyelőség az időjárásra tekintettel vörös jelzésű figyelmeztetést adott ki szombat késő délután Désre és környékére. A riasztást a Ro-Alert rendszerben kiküldték a lakosságnak is, a szükségessége pedig bebizonyosodott, ugyanis késő délután és kora este erős vihar csapott le a környékre.

Fotók: Dejul Meu Facebook-csoport

A viharos erejű szél több tömbház tetejét megrongálta, a feltépett tetőszerkezeteket az utakra, utcákra hajították az óránkénti 80–90 kilométeres sebességű széllökések. A zöldövezetet is megtépázta a vihar, sok fát kitört vagy kidöntött, amelyek az utakra, járdákra vagy autókra borultak, és jelentősen károsították az elektromos hálózatot is.

Az heves széllel érkező zivatar két utcát elöntött, a tűzoltóknak kellett közbeavatkozniuk, hogy kiszivattyúzzák a vizet a házak, boltok alagsoraiból, pincéiből.

A Kolozs megyei katasztrófavédelem közölte, Désen és a környező településeken, Bonchidán, Nagyiklódon, Mikeházán, Alsókosályon, Apahidán, Kozárváron, Szamosújvárnémetiben, Szamosújváron, Széken és Magyarpetén szinte azonos időben kellett közbeavatkozniuk. A megyei katasztrófavédelem tizenegy alakulata dolgozott a károk elhárításán.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kimaradt?