FRISSÍTVE – Hatalmas tűz egy gyergyószentmiklósi üzemben, a lakosságot Ro-Alert üzenetben figyelmeztették

Heves tűz ütött ki szerda reggel egy üvegszálgyártó üzemben Gyergyószentmiklóson. Egy személy pánikrohamot kapott és kórházba szállították. FRISSÍTÉS: Rövidzárlat okozta a gyergyószentmiklósi üvegszálgyártó üzem csarnokában szerda reggel kiütött tüzet.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a tűz az épületen belül és a tetőn tombolt, mintegy 300 négyzetméteres területen, a helyszínen több katonai és polgári tűzoltócsapat avatkozik be.

Illusztráció: ISU

A lángokat sikerült megfékezni, a tűz nem terjedt tovább, az oltásán dolgoznak. Egy személy pánikrohamot kapott, ő a helyszínen ellátást kapott, majd a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállították. 

A nagy füstkibocsátás miatt a Hargita megyei ISU Ro-Alert figyelmeztető üzenetet küldött a lakosságnak.

A hatóság közleménye szerint a tűz egy nem megfelelően szigetelt kapcsolótábla okozta rövidzárlat miatt keletkezhetett. A tűzoltók kiérkezésekor a csarnokban levő anyagok és tárgyak (műanyagok, 1 tonna gyanta, bútorzat) nagy lánggal égtek, és fennállt a veszélye annak, hogy a lángok kiterjednek az egész csarnokra, és az ott raktározott körülbelül 800 liter acetonra. A katasztrófavédelmi erők eltávolították a csarnokból a gyúlékony anyagokat, majd lokalizálták és eloltották a tüzet.

Az oltásban több mint 50 katonai és civil tűzoltó vett részt. A gyergyószentmiklósi katonai tűzoltókat csíkszeredai és székelyudvarhelyi kollégáik segítették, de riasztották a gyergyószárhegyi, gyergyóalfalui, gyergyóújfalui és gyergyóditrói önkénteseket is.

A kár felmérése még folyamatban van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?