Hamarosan kezdődnek a Film és Média Napok Kolozsváron

Április 10–13. között negyedik alkalommal szervezi meg a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Film és Média Intézete a BBTE Film és Média Napokat. Az esemény a mozgóképes szakma gyakorlati megismertetésére vállalkozik. A rendezvényen olyan művészek és szakemberek mutatkoznak be, akik kimagasló szakmai eredményeket értek el a filmművészet, a fotográfia és a média területén.

Idén a Magyar Film és Média Intézet olyan szakmai kiválóságokkal szervez beszélgetést a IV. Film és Média Napok keretében, mint Tóth István fotóművész, akinek alkotásait 50 éves pályafutása során több hazai és nemzetközi fotófesztiválon díjazták, vagy W. Szabó Péter informatikus, mesterségesintelligencia-kutató, a Tengr.ai képgeneráló AI-alkalmazás alapítója. Az intézet munkatársa, Zágoni Balázs egyetemi docens, a Szamosparti Hollywood ifjúsági regény írója a kolozsvári némafilmgyártás és a regény fontos helyszíneit érintő vezetett sétára hívja az érdeklődőket.

A Film és Média Napok keretében idén is mesterkurzusokkal szólítják meg a középiskolásokat és minden érdeklődőt: a tavalyi sikerre való tekintettel Animálok a lábamon címmel M. Tóth Géza Oscar-jelölt animációsfilm-rendező, egyetemi tanár, a KEDD animációs stúdió vezetője tart idén is animációkészítő foglalkozást. A főleg egyetemisták és filmes szakmában dolgozó személyek számára meghirdetett másik mesterkurzus előadója Tőtszegi Szilárd budapesti DI Colorist, aki a filmek fényeléséről és utómunkájáról fog haladó szintű képzést tartani. A helyek mindkét mesterkurzusra korlátozottak, és a részvétel előzetes online regisztrációhoz kötött. Az animációs workshop regisztrációs felülete itt, a fényelés workshop regisztrációs felülete pedig itt érhető el.

A rendezvény fontos célkitűzése a jelenlegi és a már végzett hallgatók szakmai eredményeinek bemutatása. Idén a harmadéves évfolyam KindaCast című podcastjének forgatásán vehetnek részt az érdeklődők, amelyre regisztrálni itt lehet.

Filmvetítésben sem lesz hiány a Film és Média Napokon, idén vendégül látják a magyarországi Mediawave Fesztivál 2023-ban díjazott filmjeinek a válogatását.

A rendezvény a Színház és Film Kar Ferdinánd utcai székhelyén (Regele Ferdinand u. 22–26., Central, 4. emelet.), valamint a belvárosi kari épületben (Farkas u. 4.) látogatható, illetve élőben követhető a Magyar Film és Média Intézet hivatalos Facebook-oldalán.

A BBTE Film és Média Napok nyitott bárki számára, a részletes program és további információk az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?