Kolozsváron is bemutatja Kit szerettél, Madách? című előadását a Bekecs Táncszínház

Kolozsváron is bemutatja Kit szerettél, Madách? című színházi előadását a Bekecs Táncsszínház. Az eseménynek a ZIZ – Art and Social Area ad otthont február 19-én 19 órától.

Madách Imre a magyar irodalom világhírű büszkesége, az életét és műveit meghatározó asszonyok, Majtényi Anna és Fráter Erzsébet szorításában élt. Miközben az anyós és a meny alapjaiban és apró részleteiben is teljesen különböző világa harcol egymással, közöttük a szelíd, az alkotásnak élő író felőrlődik. Csatáikat az író szeretetének kizárólagos birtoklásáért vívják. Mindkét nő tisztán szeretne az Úr elé állni, számot vetnek eddigi életükkel, keresik a megnyugvást. Előadásunkban szereplőink életük meghatározó eseményeit, tetteik mozgató rugóit, legbensőbb gondolataikat, érzéseiket tárják fel és megidézik a már halott Madách Imrét.

Fotó: Bekecs Táncszínház Facebook-oldala

Örök, szinte mindennapi téma: anyós és meny ellentéte, ellenségessége és a köztük őrlődő, mindkettőt szerető férfi tehetetlen fájdalma. Így élt és alkotta meg Az ember tragédiáját Madách Imre.

Majtényi Anna szerepében Kilyén Ilkát, Fráter Erzsébet szerepében Ritziu Ilka-Krisztinát és Madách Imre szerepében pedig a darab rendezőjét és koreográfusát, Györfi Csabát láthatja a közönség. A darab zeneszerzője Boros Csaba, díszlet- és jelmeztervezője Cristina Breteanu.

Bőven információkat az esemény Facebook-olodalán olvashatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?