George Simion „etnikai terroristának” nevezte az RMDSZ-t a marosvásárhelyi tüntetésen

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) felvonulással egybekötött tüntetést szervezett szombaton Marosvásárhelyen. A megmozdulásról hétfőn este az internetre felkerült kisvideó szerint a párt elnöke, George Simion azt mondta, „vége a kompromisszumok” korszakának, és szerinte véget kell vetni a „tolvajok” korszakának is „az RMDSZ nevű etnikai terroristával”.

George Simion hétfő este Facebook-oldalán tett közzé egy videót az AUR által szombaton Marosvásárhelyen szervezett felvonuláson rögzített felvételekből, valamint a pártelnök beszédének részleteiről.

Fotó forrása: George Simion Facebook-oldala

A szélsőségesen nacionalista pártvezér olyanokat mondott, amik még a bukaresti román sajtó szerint a provokatívnak minősülnek.

„Mi vagyunk a románok, mi vagyunk itt örökké az urak, és őseink földjén soha senki nem tűzhet ki más zászlót, mint a piros, sárga és kék" – mondta George Simion Marosvásárhelyen.

„Azért vagyunk itt, hogy hangosan és világosan megmondjuk azoknak, akik szeparatizmust akarnak kreálni, azoknak, akik sovinizmust akarnak kreálni, azoknak, akik el akarják pusztítani az országunkat, hogy a megalkuvás korszaka, a cinkosság korszaka, a tolvajlás korszaka az RMDSZ nevű etnikai terroristával véget ért" – mondta még a szélsőséges párt vezetője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?