banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Földcsuszamlás miatt lezártak egy utcát Kolozsváron

A kolozsvári Kányafő (Uliului) utcában péntek este földcsuszamlás miatt beszakadt az út, így a szakaszt le is zárták. Az utca lakói arra panaszkodnak, hogy a hatóságok nem reagálnak, és azt mondják, attól tartanak, hogy a heves esőzések további károkat okozhatnak az úton, ugyanakkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnének, ha mentőre vagy tűzoltókra lenne szükségük. A keletkezett omlást egy helyi férfi drónnal örökítette meg, a felvételeken jól látszik annak mérete és az, hogy az utca teljesen le van zárva az autók előtt. A helyszínre kilátogatott Dan Tarcea alpolgármester is.

A kolozsvári Kányafő (Uliului) utcai érintett, mintegy 20 méter hosszúságú szakaszt behajtani tilos táblával zárták le, és figyelmeztető szalagokkal kerítették el.

Fotó forrása: Cluj24.ro/Sergiu Razvan

A lakosok arra panaszkodnak, hogy a hatóságok nem reagálnak, és azt mondják, attól tartanak, hogy a heves esőzések további károkat okozhatnak az úton, írja a cluj24.ro.

„Ez megdöbbentő, a reakció hiánya... Ilyen csapás megtörténhet, de senki nem reagál. A helyi rendőrség kijött, de nem tudnak semmit tenni. Szerencsénk van, hogy ma nem esik az eső, de mi lesz, ha holnap vagy a következő napokban esik? A városházáról egyetlen szakember sem jön, hogy bármilyen döntést hozzon” – mondta az utca egyik lakója.

Fotó: képernyőmentés/cluj24.ro

Dan Tarcea, Kolozsvár alpolgármestere és Marcel Bonțidean, a helyi rendőrség igazgatója szombat délelőtt végül kimentek a földcsuszamlás helyszínére, és beszéltek az utca egyik lakójával. Tarcea nem nyilatkozott, csak annyit mondott, hogy a helyi hatóságok azon vannak, hogy megoldást találjanak a helyzet megoldására, írja a helyi lap.

Akik az utcában fennebb laknak, azok a Hója erdőn keresztül, egy burkolatlan föld- és köves úton van megközelítési lehetőségük. „Isten ments, hogy mentőre vagy tűzoltóságra legyen szükségünk” – mondta az egyik lakó.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?