banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Figyeljenek rá, hogy milyen internetes oldalon vásárolnak matricát

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) figyelmeztet, hogy létezik egy olyan internetes portál, amely nem jogosult az útdíj (rovinieta) beszedésére, nevezetesen a www.digitale-vignette-online.ro.

A CNAIR felkéri a felhasználókat, hogy kizárólag a hivatalos szolgáltatóknál fizessék ki az útdíjat, amelyeknek az online elérhetősége megtalálható a vállalat honlapján vagy a CNAIR portálján, a www.erovinieta.ro webcímen.

„A CNAIR nem vállal felelősséget azért, ha a felhasználók az útdíj befizetésére engedéllyel nem rendelkező internetes portálokra lépnek be” – szögezi le csütörtöki közleményében a vállalat.

Fotó forrása: Arad Megyei Tanács

Ugyanakkor a www.digitale-vignette-online.ro weboldalon történő fizetéskor a felhasználók az útdíj tényleges árának közel 200 százalékát kitevő többletköltséget fizetnek.

Például a CNAIR által engedélyezett internetes portálokon egy személygépkocsi 7 napos matricájáért a felhasználó 3 eurónak megfelelő összeget fizet, ami a törvényesen meghatározott díjszabásnak felel meg, míg a www.digitale-vignette-online.ro portálon a fizetendő összeg 8,90 euró, amelyből 5,90 euró a „szolgáltatási díj".

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?