Felelősségvállalással fogadhatja el a kormány a kiszolgáltatott fogyasztókat védő törvényt

Florin Cîţu miniszterelnök úgy nyilatkozott hétfő este, hogy amennyiben a parlament nem fogadja el egy héten belül a sérülékeny vagy kiszolgáltatott fogyasztók védelméről szóló törvényt, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai bizottságától fog felhatalmazást kérni, kérni, hogy felelősséget vállalhasson ezért a törvényért.

Florin Cîţu miniszterelnök | Fotó: gov.ro„Az elkövetkező időszakban jóvá kell hagynunk a sérülékeny fogyasztók törvényét, és ha a parlament nem szavazza meg egy héten belül, kérni fogom, hogy a kormány részéről én vállalhassak felelősséget ezért a törvényért” – mondta. Cîţu hozzátette, olyan jogszabály vár elfogadásra, amely „részben fedezi a román állampolgárok számláit”.

A felelősségvállalás lényege, hogy parlamenti vita nélköl a kormány léptet hatályba egy törvénytervezetet, de utólag a törvényhozás jóváhagyásátá kell kérnie rá.

„Még mindig járvány van, és nekünk kezelnünk kell ezt a járványt. Hogy távozhatsz egészségügyi miniszterként a járvány közepén?” – tette fel a kérdést a miniszterelnök, az USR–PLUS minisztereinek lemondására utalva.

Kapcsolódók

Kimaradt?