banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Fejlődő, élhető Nyárádszereda!

Tóth Sándor polgármester mesél arról, hogy miért jó ma Nyárádszeredában élni.

Azért dolgoztunk az utóbbi években, hogy településünket fejlődő pályára állítsuk, élhetőbbé tegyük a családok számára. A feladat nem volt egyszerű, sőt férfiasan bevallom, a legnehezebb mandátum vége felé közeledünk.

Fotók: RMDSZ

Polgármesteri tevékenységemet mindig a munka jellemezte, aki ismer, tudja, szeretem nem a könnyebbik utat választani. Ettől viszont úgy gondolom, az eredmény is szebb, értékesebb!

Az utóbbi hetekben szervezett lakógyűléseken, személyes találkozók alkalmával azt tapasztaltam, hogy településünkön jó a közhangulat, Szereda jó csapattá kovácsolódott. Jó itthon élni! Ez pedig siker, és ezt a sikert közösen értük el.

Látványos beruházásokat sikerült uniós pályázatokból megvalósítani: gyerekeinknek új, korszerű játszóteret építettünk, felújítás után főterünk szimbolikus jelképe lett a „volt szülészet épülete”, ami szintén a nyárádszeredai családok, gyerekek javát szolgálja. A legnagyobb uniós beruházásunk településünk gazdasági fejlődését segíti elő a vállalkozói inkubátorház létesítésével. És szintén uniós pénzek segítségével hoztuk létre a Nyárádmenti Terméket.

A magyar kormány támogatásával bölcsődét, napközit építettünk, az egyházaink közreműködésével több templomunk is megújult. De Magyarországnak köszönhető az a sok támogatás is, amivel részben életben tartotta a Bekecs Néptáncszínházat, amíg végleges megoldást találtunk az intézmény megmaradására.

Sikerült forrást szerezni főterünk felújítására és elkészült a területrendezés a tömbházak körül, kultúrotthonokat javítottunk fel és halottasházakat építettünk, ingatlanokat vásároltunk.

A sok Bukarestbe utazásnak, tárgyalásnak, lobbinak köszönhetően megépülhet a tanuszodánk, a különböző szakminisztériumok által kiírt pályázatokból pedig minden mellékutcát leaszfaltozunk, korszerűsítjük településünkön a közvilágítást, szintén kormányzati pénzből bevezetjük a gázt három faluban, iskolákat építünk és újítunk fel, osztálytermeket látunk el korszerű berendezéssel, új ANL-s lakások épülhetnek. Az egészségügy terén is haladást tudtunk elérni, orvosi rendelőket fogunk felújítani. Egy lépéssel közelebb kerültünk a zöld település fogalmához is, hiszen sikerült elérni, hogy két elektromos autó töltőállomással gazdagodjon a város.

A nehéz időkben is sikerült eredményeket letenni az asztalra. Nem túléltünk, hanem fejlődtünk. Mindezt közösségi összefogás, csapatmunka nélkül nem tudtuk volna elérni. A siker tehát közös!

Sok munka vár még ránk, ezt az ütemet, ezt a hangulatot szeretnénk megtartani június 9-e után is.

Célunk az, hogy Nyárádszereda versenyképes legyen, megállja a helyét a kisvárosok sorában, biztonságos, élhető otthont teremtsen az itt élő és ide költöző családok számára. Ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérjük, szükség van az RMDSZ-re, akár az Európai Unióra, akár Romániára, akár Maros megyére, akár Nyárádszeredára gondolunk.

Ezt a célt úgy kell közösen sikerre vigyük, hogy a következő időszakban szintet léphessen a település!

Cod AEP 23240001

(Támogatott tartalom)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?