Fejlesztési minisztériumi támogatással megújulhat a csíkszeredai volt poliklinika épülete

Egyetlen napirendi pontként elfogadták szerdán a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjének, közismertebb régi nevén a poliklinika felújításához szükséges műszaki és pénzügyi dokumentumának módosítását – írja közleményében Hargita Megyei Tanácsa.

A tanácsülés sürgősségét az indokolta, hogy a dokumentum a fejlesztési minisztériumhoz tartozó Országos Beruházási Társaság (CNI) holnapi ülésén már napirenden szerepelhessen.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnökének elmondása szerint az előző mandátumban nem sikerült EU-s pályázatra előkészíteniük a szakrendelők felújítását, így abban bíznak, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően új lendületet vesznek a beruházások az egészségügyi szolgáltatások javítása érdekében.

Konrád Judit kórházmenedzser hozzátette, az új járóbeteg-rendelőben minden szakrendelő egy helyen lesz elérhető így a diagnózis is hamarabb felállítható és a kórház tevékenysége is egyszerűbb lesz. Jelenleg ugyanis három különböző épületben zajlanak a szakrendelések.

Bíró Barna Botond alelnök kiemelte, a lakosok kérésére indult el ez a beruházás, amelyhez a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság is hozzájárul társfinanszírozással Hargita Megye Tanácsával.

(Címlapkép: GoogleMaps - PrintSceern)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?