FRISSÍTVE - Tömegbaleset történt az A2-es autópályán

Tömegkarambol történt péntek reggel a tengerpart felé vezető A2-es (Nap) autópályán. FRISSÍTÉS: Összesen 55 jármű érintett, 17 személyt, köztük 5 gyermeket kórházba szállítottak.

Két személy megsérült péntek reggel abban a tömegkarambolban, amely az A2-es autópálya Konstanca felé vezető irányában történt. Az első jelentések szerint legalább húsz gépkocsi szaladt egymásba.

„A Bukarest-Konstanca között húzódó A2-es autópálya tengerpart felé vezető irányában, a 183-as kilométernél, Medgidia település vonzáskörzetében egy tömegkarambol történt, amelyben 20 gépkocsi futott egymásba” – írta a Centrul InfoTrafic. A balesetben legalább két személy megsérült, az első jelentése szerint egyikük beszorult a roncsok közé.

A forgalom áll konstancai menetirányban, kevéssel 8 óra után már  10 kilométeresre nőtt a felgyűlt autók sora.

FRISSÍTÉS: A legújabb rendőrségi tájékoztatás szerint a karambolban 40 autó ütközött, írja az Agerpres. Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a Digi24-nek úgy nyilatkozott, három ütközési csomópont alakult ki a 172-es és 183-as kilométerkő között, az érintett gépkocsik száma pedig tudomása szerint meghaladja a 40-et. 17 személy megsérült, közülük 5 kiskorú. Arafat információi szerint közülük 3 személyt kellett kórházba szállítani.

FRISSÍTÉS 2: Négy karambol-zónát azonosítottak az A2-es autópályán, összesen 52 jármű érintett, ezekben 146 személy utazott, írja a Dobrudzsa megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közleményére hivatkozva az Agerpres.

A forgalmat a cernavodai, 160-as kilométernél található közlekedési csomópontnál a 22C jelzésű országútra, Murfatlar irányába terelik el az Infotrafic szerint.

A hatóságok ugyanakkor a Bukarest-Konstanca közötti 3-as országutat ajánlják a sofőröknek az autópályán kialakult dugó elkerülésére. Arra kérik a volánnál ülőket, hogy tartsák be a baleset által érintett autópálya-szakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök utasításait a forgalom újraindításának érdekében, ne próbálják megelőzni az autósort, és ne forduljanak meg ott, ahol ez szabálytalan.

FRISSÍTÉS 3: Helyesbített az ISU: 55 jármű és 155 személy érintett a pénteki tömegbalesetben. 15 sebesültet, köztük 5 gyermeket kórházba szállítottak, további hét sérültet a helyszínen láttak el.

FRISSÍTÉS 4: Újraindult a forgalom a Bukarestet Konstancával összekötő A2-es autosztráda tengerpart irányába vezető oldalának kettes sávján - közölte a Konstanca megyei regionális út- és hídügyi igazgatóság. Azokat a gépkocsikat, amelyek Bukarestből tartanak Konstanca irányába, Cernavodánál a 22C jelzésű országútra terelik.

A gépkocsik sorozatos ütközését a sűrű köd okozta. A román országos rendőrség figyelmeztet, hogy az A2-es autópályán, Cernavodă és Konstanca között továbbra is sűrű a köd, a látótávolság 50 méternél is kisebb. Az autóvezetőket ilyen körülmények között kérik a fokozott óvatosságra és a sebesség csökkentésére.

FRISSÍTÉS 5: A dobrudzsai katasztrófavédelem legutóbbi összesítése szerint a péntek reggeli, A2-es autópályán történt tömegkarambol nyomán 16-an kerültek kórházba, 41 személyt a helyszínen láttak el a mentősök. A kórházba szállított személyek közül heten 10 és 17 év közötti kiskorúak. Anamaria Stoica, a dobrudzsai katasztrófavédelem szóvivője szerint a kórházi ellátást igénylő sérülteket Konstancára, illetve Medgidiára szállították.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?