Eredményes volt a szilágysági megyei utak karbantartását végző cég éve

Eredményes évet zárt az őrző-védő szolgálatot és megyei utak karbantartását biztosító zilahi cég. Az elmúlt egy évben megnégyszereződött a Közvagyont Felügyelő Kft. (Pază Obiective şi Intervenții Srl.) gépparkja.

A megyei tanács alárendeltségében lévő cégnek két fő aktivitása van, a megyei útszakaszok karbantartását és őrző-védő szolgálatot biztosítanak. Ők felelnek a különböző intézmények: a múzeum, a kulturális központ, az öregotthonok, a gyermekotthonok és két nagy cég, a Michelin és a Cemacom biztonságáról – tudtuk meg Pop Imre igazgatótól.

A Közvagyont Felügyelő Kft-hez több mint 600 kilométer útszakasz tartozik, ezeken ők végzik az útszélek karbantartását, az útfestést, valamint szintén ők helyezik ki és cserélik a jelzőtáblákat és a védőkorlátokat.

Jelentősen bővült a géppark | Fotók: Kulcsár Mária

„Hogy hatékonyabban dolgozhassunk az első feladataim közt új munkagépek vásárlása szerepelt, hiszen amikor átvettem a cég irányítását, mindössze csak egy régi traktorral és egy markológéppel rendelkeztek. Azóta két új traktorral, egy Mercedes Unimog multifunkcionális géppel, amellyel kaszálni és utat takarítani lehet, egy 7,5 tonnás Mercedes teherautóval, kaszával, hókotróval, sózóval gazdagítottuk a gépparkot” – tette hozzá az igazgató.

A téli szezonban, november 15. és március 15. között az utak hótakarítását, tisztítását végzik. Az alkalmazottak már készenlétben vannak, párhuzamosan pedig a megszokott feladataikat végzik.

Pop Imre elmondta, a jövőben továbbfejlesztik a Közvagyont Felügyelő Kft-t, újabb eszközöket vásárolnak, mert főleg nyáron nagyon nehéz olyan kétkezi munkásokat találni, akik naponta, a nagy melegben sáncpartokat takarítanának, kaszálnának. „Ezt a munkafolyamatot gépesíteni akarjuk, hogy minél kevesebb kézimunkát használjunk. Az elmúlt tanácsülésen 750 ezer lejt kapott a cég további gépek vásárlására” – mondta az igazgató.

A Közvagyont Felügyelő Kft. nyereséges, sőt idén a kereskedelmi és iparkamara első díjjal tűntette ki a céget. Az éves költségvetésük meghaladja a 13 millió lejt, az idén több mint 1 800 000 lejt költöttek beruházásokra. A jövőre nézve a megyével közösen további gépek beszerzésére pályáznak, hogy minél több útszakasz karbantartását, hótól való megtakarítását végezhessék, ugyanakkor útjavítási munkálatokat is végeznének, amennyiben beszerzik az ehhez szükséges eszközöket.

Pop Imre egy évvel ezelőtt vette át a vállalat vezetését

„Az elkövetkező időszakban kivágjuk a megyei utak szélén lévő kiöregedett jegenyefákat, hogy ne veszélyeztessék a forgalmat, helyettük fiatal fákat ültetünk, továbbá a téli hónapokban a porolissumi erődnél több mint öt hektár területen kitakarítjuk a bokrokat” – nyilatkozta az igazgató, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a közigazgatás terén, hiszen 16 évig Kraszna község polgármestere, négy évig pedig megyegazda volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?