Már takarítják a havat Hargita megye hegyvidéki útjain

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság Hargita megyei fiókja elkezdte az utak szórását sóval, miután a megye főként hegyvidéki területein több centiméteres hóréteg alakult ki kedd reggelre.

Cătălin Romanescu igazgató azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a hókotró gépek már dolgoznak a 12C jelzésű országúton, a Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó közötti szakaszon, a 13B jelzésű országúton Csíkszereda és a gyimesbükki megyehatár között, a 13B országúton Parajd és Gyergyóalfalu között, a 15-ös országúton Maroshévíz és Borszék között, valamint a 13A jelzésű országúton Csíkszereda és Székelyudvarhely között. Az útügy munkatársai sót szórnak az utakra. Az igazgató elmondása szerint a havazás miatt csak kisebb fennakadásokat tapasztaltak a közlekedésben.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság arra figyelmezteti az autósokat, hogy körültekintően vezessenek, és szereljék fel autójukat a téli útviszonyoknak megfelelően. Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő türelemre intette az autóvezetőket, ugyanakkor a téli gumik fontossága mellett a fényszórók, irányjelzők helyes használatára, az autók megfelelő fűtésére, páramentesítésére, valamint az elővigyázatos vezetésre hívta fel a figyelmet.

Hozzátette, a megváltozott utazási körülményekre a közúti rendőrség munkatársai is felkészültek, akik az útügy munkatársait segítik abban, hogy ne legyen fennakadás a közlekedésben.

(Címlapkép: Maszol)

Kapcsolódók

Kimaradt?