Több mint 10 ezer lej értékben bírságoltak Hargita megyében a hétvégén

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai több mint 10 ezer lej értékben szabtak ki bírságot a járványügyi szabályok be nem tartása miatt az elmúlt hétvégén – tájékoztat a hatóság.

Az átfogó ellenőrzési akcióban a megyei rendőrség munkatársai mellett csendőrök, helyi rendőrök, tűzoltók, valamint további illetékes intézmények képviselői végeztek ellenőrzéseket elsősorban azokon a helyszíneken, ahol rendszerint sok ember megfordul: bevásárlóközpontok és azok környéke, éttermek, étkezdék, szabadidőközpontok és más forgalmas helyszínek, többek között tömegközlekedési járművek.

A 32 ellenőrzési akció során 143 gazdasági egységet és 2259 magánlakást (főként karanténban lévő személyeket), vonatállomásokat, buszmegállókat, szálláshelyeket, piknikező helyeket látogattak meg. Ellenőrzést végeztek továbbá 121 tömegközlekedési járművön, körülbelül 6000 személy igazoltattak, közülük mintegy 2000-en karanténban, 2500-an pedig otthoni elkülönítésben voltak.

Összesen 98 szabályszegési eljárást indítottak: figyelmeztetést és pénzbírságot is kiszabtak. 92 személyt a járványügyi szabályok áthágása miatt, három személyt a karanténkötelezettség vagy otthoni elkülönítés megszegése miatt, míg három személyt a kijárási tilalom figyelmen kívül hagyása miatt büntettek meg. A kirótt pénzbírságok összege 10 500 lej.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Román Rendőrség/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?