Erdélyi vonalon gyulladt ki egy vonat

A szerelvény Küküllőváron gyulladt ki, a tűz átterjedt a vasúti pálya melletti száraz aljnövényzetre is.

Tűz ütött ki szerdán egy Dicsőszentmárton és Küküllővár között közlekedő személyszállító vasúti szerelvény motorházában. Az incidenskor nem tartózkodtak utasok a vonatban.Ilyen szerelvény gyulladt ki | Fotó: Wikipedia

A Fehér megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a tűzoltókat Küküllővárra riasztották, ahol egy utas nélkül közlekedő dízelmotoros vasúti szerelvény motorházában tűz ütött ki. A vonat Dicsőszentmárton irányából Balázsfalvára tartott. A tűzhöz Fehér és Maros megyei tűzoltóegységek szálltak ki.

A lángok a vasút melletti száraz aljnövényzetre is átterjedtek, így a szerelvényben kiütött tűz eloltása után a tűzoltók folytatják a lángokkal való küzdelmet az incidens környékén - számolt még be a katasztrófavédelem.

A Fehér megyei Balázsfalva és a Maros megyei Dicsőszentmárton közötti vasútvonalat 2005-ben privatizálták, a brassói Regio Călători működtet járatokat rajta. Jelenleg ezen a vonalon kétkocsis vasúti szerelvények közlekednek, melyeknek többsége fél évszázaddal ezelőtt volt használatban Franciaországban.

Kapcsolódók

Kimaradt?