Eltévesztették a címet a házkutatást tartó rendőrök, halálra rémült a család

December 12-én hajnalban dörömbölésre ébredt egy botoșani-i család, maszkos rendőrök álltak az ajtóban, egyből a földre teperték és megbilincselték az ártatlan családfőt. Mint később kiderült, a különleges bevetési egység munkatársai egy ugyanazon nevet viselő sétány (nem pedig utca) ugyanazon számú lakásában kellett volna házkutatást tartsanak.

A tévedésből zaklatott családfő a helyi sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy amint kinyitotta az ajtót, az egyik rendőr a földre teperte és megbilincselte, a másik pedig bement a lakás minden helyiségébe – megrémisztve ezzel a feleségét és a hároméves gyermekét, akiket álmukból zavart fel –, és elkiáltotta magát az ajtóban álló harmadik, civil ruhában lévő rendőrnek, hogy ő is biztonságban bejöhet.Illusztráció | Fotó: Román Rendőrség/Facebook

A helyzet hamar tisztázódott. Mint kiderült, az utca neve és a házszám, illetve a lakás száma is megegyezett, csak a rendőröknek egy ugyanolyan nevű sétányon kellett volna házkutatást tartaniuk. A családfő ugyanakkor nehezményezte, hogy a két maszkos felettese, a civil ruhás rendőr be sem mutatkozott, nem igazolta magát, sőt azt sem mondta el, hogy van házkutatási engedélyük. Ráadásul, amikor kiderült a tévedés, nem is kértek bocsánatot, csak magyarázkodtak, hogy a tévedések megtörténnek.

A családfő azt is elmondta, hogy a felesége kisebb pánikrohamot kapott, a kisgyermeke pedig azóta is hangos sírásba kezd, ha valaki kopogtat az ajtón, ezért pszichológushoz fognak járni vele.

Az esetre a Botoșani Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben reagált, amelyben kifejtik, hogy hasonló még soha nem történt, ugyanakkor ígéretet tettek arra, hogy belső vizsgálatot indítanak az ügy miatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?