Uzsorások bűnszervezetét számolták fel Maros megyében

A Maros Megyei Ügyészség és a rendőrség munkatársaiból álló csoport uzsorások bűnszervezetét számolta fel egy szerdán 25 helyszínen tartott házkutatást követően. Az uzsorások online térben is megfélemlítették áldozataikat.

A rendőrség által közölt információk szerint az elmúlt öt évben a két csoportból álló bűnbanda Marosvásárhelyen és Szászrégenben tartott rettegésben több száz embert. A maguk által megszabott szabályok alapján adtak kölcsön bizonyos összegeket, hatalmas késedelmi kamatokat számoltak fel, aminek következtében a néhány ezer eurós adósság idővel több százezresre duzzadt. Ha az áldozatok nem törlesztették a kölcsönt, különböző módszerekkel félemlítették meg őket, sokszor erőszakot is alkalmaztak.

Nem állt távol tőlük az sem, hogy az online térben fenyegessék az áldozatokat, sokszor fenyegető videókat készítettek, amelyekben időnként a romániai alvilág ismert szereplői is megjelentek.

Végül az áldozatok feljelentést tettek a rendőrségen, amelynek munkatársai szerdán 25 házkutatást tartottak Maros megyében. Összesen 12 személyt fogtak el és vittek be kihallgatásra. Csütörtökön döntenek előzetes letartóztatásukról.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Román Rendőrség/Facebook) 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?