banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

FRISSÍTVE – Kétmillió dollár értékű üzemanyagot loptak el az amerikai támaszpontról

FRISSÍTVE: Összehangolt bevetést hajtott végre szerda reggel a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni csoport (DIICOT) a rendőrség és a csendőrség bevonásával.

Egy 2018 óta tartó nyomozás eredményeként drog- és emberkereskedelemmel, embercsempészettel és informatikai csalással foglalkozó kiterjedt bűnbandára csapnak le.

A DIICOT közlése szerint országszerte 467 házkutatást végeznek és 367 előállítási parancsot hajtanak végre. A nyomozók szerint a bűnszervezet tagjai rendkívül veszélyesek, és súlyos vagyonelleni bűncselekményeket követtek el.

ACȚIUNE LA NIVEL NAȚIONAL, PENTRU DESTRUCTURAREA GRUPĂRILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ Astăzi, Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. Pentru Poliția Română și D.I.I.C.O.T., investigarea în mod constant a infracțiunilor de trafic de persoane și de minori, precum și a oricăror forme de exploatare a persoanelor vulnerabile reprezintă o parte a eforturilor de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional. De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetei, în fiecare caz în parte, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice. #PolițiaRomână

Közzétette: Poliția Română – 2021. november 23., kedd

Az aradon.ro portál szerint a bevetés Arad, Temes és Krassó-Szörény megyében zajlik. Arad megyében 34 házkutatás során 37 személyt állítottak elő.

Megrövidítették az amerikai támaszpontot is

Házkutatásokat tartottak azon bűnszervezet tagjainál, akik éveken át lopták a gázolajat az Amerikai Egyesült Államok Konstanca megyében kialakított légi támaszpontjáról is.

Az ügyészek szerint a bűnbanda tagjai 2017-től lopják a folyékony üzemanyagot – főleg gázolajat – a Mihail Kogălniceanu légi bázison működő generátorokból, illetve a megye területén szervezett hadgyakorlatok helyszíneiről. Az amerikai szövetségi kormány 2 millió dolláros kárról számolt be. Az ügyben hét személyt kísérnek be kihallgatásra.  

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Román Rendőrség)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?