Autós üldözés Tordán: csak a figyelmeztető lövések hatására állt meg a sofőr

Egy jogosítvány nélkül autót vezető fiatalembert csak figyelmeztető lövések leadása után tudtak megállítani a rendőrök Tordán. Az akcióban megsérült az autó egyik utasa is.

Az eset szerdáról csütörtökre virradó éjszaka történt, amikor a tordai rendőrök rutinellenőrzés során állították volna meg az autót a város egyik utcáján, de az továbbhajtott, így a rendőrök két autóval üldözőbe vették, miközben szirénáztak és a fényjelzést is bekapcsolták, hogy megállásra késztessék.

Már körülbelül három-négy kilométeren át követték, amikor az egyik rendőr elővette a fegyverét és figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, majd még két lövést az üldözött autó kerekeire. A 28 éves férfi által vezetett autó egy útkereszteződésben állt meg. Az autóban további négy személy ült, egyiküknek sem volt jogosítványa.

Az egyik utas, egy 19 éves, szintén tordai fiú, aki a hátsó ülésen ült, a hirtelen fékezés következtében meg is sérült, ezért a helyi kórház sürgősségi osztályára szállították.

A jogtalanul vezető sofőr ellen eljárás indult gondatlanságból elkövetett testi sértés és jogosítvány nélküli vezetés miatt. Ugyanakkor a rendőrség belső vizsgálatot is indított annak kiderítésére, hogy megfelelően jártak-e el a kollégák.

(Címlapkép: Román Rendőrség/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?