Romániaiak támadták meg a rendőröket, akik őrizetbe vették nemi erőszakkal vádolt társukat

Mintegy 30 fős, román állampolgárokból álló csoport támadta meg a dél-bajorországi Miesbach egyik rendőrőrsét, ahonnan őrizetbe vett társukat szerették volna kiszabadítani, írja a Passauer Neue Presse hírére hivatkozva a G4media.ro.

A letartóztatott 22 éves férfit azzal vádolták, hogy egy mellékhelyiségben megerőszakolt egy 4 éves gyermeket. A vádlott kiszabadítására érkező férfiak és nők meghaladták számban a rendőröket, akik így más városokból kértek erősítést, és végül 135 rendfenntartóra és a Bajor Vöröskereszt 35 munkatársára volt szükség a támadók megfékezésére.

A közelharcban két rendőr és három román állampolgár sérült meg. A rendőröket ökölcsapásokkal sebesítették meg, a támadókat a rendfenntartók által használt gumibotokkal és könnygázzal.    

A román állampolgárok eredetileg megpróbálták szóban meggyőzni a rendőröket társuk ártatlanságáról, majd mikor ez nem sikerült, erőszakhoz folyamodtak. A német sajtóbeszámolók szerint letépték a rendőrőrs bejárati ajtaját, és kövekkel, illetve papucsokkal dobálták meg őket.

A rendőrök végül visszaverték a támadást, a román állampolgárok csoportját bekerítették, és mindenkit igazoltattak. Négyüket több rendbeli váddal tartóztattak le, ezek között súlyos testi sértés, hatósági személy ellen elkövetett erőszak, letartóztatásnak való ellenszegülés és kiskorú megrontása is szerepel.

A bíróság a nemi erőszakkal vádolt 22 éves fiatal férfi letartóztatásáról döntött.

(Címlapfotó: Adobe Stock)

Kapcsolódók

Kimaradt?