banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Topless tüntetést szerveztek Berlinben

Fotó: Agerpres/EPATopless tüntetést tartottak Berlinben egy francia nő iránti szolidaritásból, akinek nem engedték meg, hogy melltartó nélkül napozzon - írja a South China Morning Post című hongkongi lap.

Az “Equal Breasts for All” elnevezésű országos mozgalom azt követeli, hogy a nőknek joguk legyen felső nélkül napozni olyan helyeken, ahol a férfiak is ezt teszik.

Több tucat nő kerékpározott szombaton Berlin belvárosában felsőruházat nélkül, hogy tiltakozzon az ellen, amiért a nők nem vehetik le a felsőjüket a közparkokban, csak az erre kijelölt területeken.

A “Egy mellbimbó sem szabad, amíg minden mellbimbó nem szabad” felirat alatt tartott eseményt egy francia nő iránti szolidaritásból tartották, akinek nem engedték meg, hogy topless napozzon. A parkőrök a médiajelentések szerint arra kérték a Berlinben élő nőt, hogy vegyen fel egy felsőt, vagy hagyja el a parkot. A nő egy gyermekmedence mellett napozott. A parkőrök azt mondták, hogy a terület nem nudizmusra van kijelölve. Az, hogy a nő nem volt hajlandó felöltözni, rendőrségi akcióhoz vezetett, és vitát váltott ki, különösen a közösségi médiában.

Az országos mozgalom most azt követeli, hogy a nőknek joguk legyen topless napozásra olyan helyeken, ahol a férfiak is ezt teszik. Felhívásuk célja a mellek “normalizálása” a szexualizálás helyett – közölték.

A kerékpáros tüntetés résztvevői “A melleknek nincs nemük” vagy “Az én testem, az én választásom” feliratú táblákat vittek magukkal. A topless kerékpározás mellett a tüntetők színes jelmezeket is viseltek. Férfiak is csatlakoztak a tüntetéshez, egyesek felsőrészben, mások anélkül – és néhányan melltartót vagy felfújható melleket viseltek.

A South China Morning Post úgy értesült, a mozgalom július 14-én az északi Kiel városában lévő Schrevenparkban tervezi folytatni a tiltakozást.

Kapcsolódók

Kimaradt?