banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Filmbe illő autós üldözés: a figyelmeztetőlövések után karambolozott a rendőrautóval

Körülbelül 30 kilométeren át üldöztek a Máramaros megyei Felősvisó (Vişeul de Sus) rendőrei egy gyorshajtót, akit végül csak figyelmeztetőlövések alkalmazásával tudtak rávenni, hogy megálljon, de azt is úgy, hogy összeütközött az őt üldöző rendőrautóval – közölte a Máramaros Megyei Rendőrség.

Az autóvezető nem engedelmeskedett a rendőröknek, akik hang- és fényjelzéssel is figyelmeztették arra, hogy álljon meg. Ehelyett a 65 éves borsai (Borşa) férfi még inkább rátaposott a gázra, és filmbe illő üldözés vette kezdetét. Az üldözés közben az egyik rendőr figyelmezető lövést is leadott, ez azonban nem hatotta meg a gyorshajtót, így a rendőr kénytelen volt az autó kerekeire is célozni.Fotó: Máramaros Megyei Rendőrség

A mintegy 30 kilométeren át, Felsővisótól Borsáig tartó üldözés közben a férfi egy adott pillanatban hirtelen a fékre taposott, balra rántotta a kormányt és összeütközött az őt üldöző rendőrautóval.

Amikor végül sikerült igazoltatniuk a száguldozót, kiderült, hogy nincs érvényes hajtási engedélye. Ezt követően alkoholtesztnek is alávetették, amelynek eredménye 0,37 milligramm/liter alkoholmennyiséget mutatott ki a leheletében.

A rendőrség bűnügyi eljárást indított jogosítvány nélküli autóvezetésért, a vizsgálatokat pedig folytatják.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?