Előzetes letartóztatásban marad a Május 2-i gázoló anyja

A bukaresti ítélőtábla csütörtöki döntése értelmében Miruna Pascu, a 2 Május településen bedrogozott állapotban két fiatalt halálra gázoló 19 éves Vlad Pascu anyja előzetes letartóztatásban marad.

Miruna Pascu előzetes letartóztatásba való helyezéséről szeptember 15-én döntött a bukaresti törvényszék. Az asszony fellebbezett az ítélet ellen, de az ítélőtábla nem adott helyt keresetének.

Illusztráció | Fotó: Román Rendőrség

Miruna Pascut a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) igazságszolgáltatás elleni bűncselekményekkel gyanúsítja, ugyanis megpróbálta befolyásolni és zsarolni az ügy tanúit. Az ügyészek szerint a nő megfenyegette az ügyben tanúként szereplő egyik lányt, hogy kompromittáló információkat és képeket tesz közzé róla, ha együttműködik a vádhatósággal.

Vlad Pascu apja szintén az ügy gyanúsítottjai közé tartozik, ellene hatósági felügyelet alatt folyik kivizsgálás a fegyvertartási szabályok megsértése miatt.

A bukaresti törvényszék szeptember 15-én ugyanakkor 30 napos vizsgálati fogságba helyezte a Vlad Pascu baráti köréhez tartozó Tudor Dumát, valamint Constantin Ştefan Cipriant és Constantin Costin Antoniót. Mindhármukat kábítószer-kereskedelemmel, kábítószer saját használatra történő birtoklásával és a fegyvertartási szabályok megsértésével gyanúsítják.

Az ügyészek szerint Tudor Duma – becenevén Maru – juttatta drogokhoz Vlad Pascut. Ő volt az, aki betört a fővárosi Floreasca kórház gyógyszertárába nem sokkal őrizetbe vétele előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?