Kábítószer-kereskedelemmel is gyanúsítják a Május 2-i gázolót, az anyját letartóztatták

Kábítószer-fogyasztással és -kereskedelemmel gyanúsítja a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a Május 2 településen két fiatalt halálra gázoló Vlad Pascut.

A DIICOT pénteki közleménye értelmében a 19 éves fiatalember ellen büntetőeljárás indult saját használatra szánt kábítószer birtoklásáért, kábítószer-kereskedelemért, illetve lakásának illegális kábítószer-fogyasztás céljára történő rendelkezésre bocsátásáért. Az ügyészek szerint Vlad Pascu többször vásárolt kábítószereket saját használatra, illetve hogy az otthonában rendezett bulikon más felhasználók számára is elérhetővé tegye azokat.Fotó: Pixabay

Ugyanebben az ügyben Vlad Pascu anyját, Miruna Pascut az egyik tanú zsarolásával gyanúsítják. Az ügyészek szerint a nő megfenyegette a tanút, hogy kompromittáló információkat és képeket tesz közzé róla, ha együttműködik a vádhatósággal. A DIICOT kérésére a bukaresti törvényszék elrendelte, hogy Miruna Pascut 30 napos előzetes letartóztatásba helyezzék.

A vádhatóság őrizetbe vett még három fiatalembert, köztük Tudor Dumát is, aki a gyanú szerint Vlad Pascu dílere volt, és mielőtt bekísérték a DIICOT székhelyére, feltörte a bukaresti Floreasca kórház gyógyszerraktárát.

Kapcsolódók

Kimaradt?