FRISSÍTVE – Magánpartikra kábítószert szállító tinédzserekre vadásznak a bűnüldözők, a Május 2-i gázoló családja is célkeresztben

Tizenegy helyszínen tartanak házkutatást csütörtök reggeltől a bukaresti szervezett bűnözés elleni ügyosztály – drogellenes szolgálatának rendőrei és a Szervezett Bűnözés és a Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei. Információk szerint a tengerparton bedrogozva gázoló Vlad Pascu családja is a házkutatások célkeresztjébe került. FRISSÍTÉS 1: Pascu feltételezett dílerét azzal gyanúsítják, hogy a DIICOT-akció előtti éjszakán betört a Floreasca-kórház gyógyszertárába. FRISSÍTÉS 2: Vlad Pascu apját hatósági felügyelet alá helyezték.

Két büntetőügyben zajlik az eljárás, amelyekben tiltott kábítószer-kereskedelem, otthoni tiltott kábítószer-fogyasztás biztosítása, valamint az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények kivizsgálása céljából nyomoznak, tájékoztat a rendőrség.

Sajtóinformációk szerint a tengerparton bedrogozva gázoló Vlad Pascu családja is a házkutatások célkeresztjébe került. Mint ismert Vlad Pascu Május 2 üdülőhelyen autójával belehajtott az út szélén haladó gyalogosok csoportjába, a gázolásnak két halálos áldozata volt.
A nyomozókhoz közel álló források szerint
csütörtökön Vlad Pascu családjánál, és baráti körének néhány tagjánál tartanak házkutatást, azoknál akik a baleset idején vele voltak a tengerparton
Ugyanezek a források
szerint Pascu édesanyja megpróbálta megzsarolni a fia ellen indított ügy tanúit.
Az egyik gyanúsított Duma Tudor, ismertebb nevén Maru, aki nagyon közel állt Vlad Pascuhoz. A nyomozók célkeresztjében van még a 20 éves Anghel Rafael George, 18 éves Andrei-Cătălin Bîtică és a 18 éves Marei Ahmed.


A csütörtök reggel végrehajtott „Hydra-művelet"
tehetős családokból származó tinédzsereket céloz meg, akik a nyári szezonban Bukarestben, valamint a Fekete-tenger partján lévő üdülőhelyeken terjesztettek kábítószert.
A nyomozók szerint kannabisz, ecstasy tabletták, MDMA, kokain és más szintetikus kábítószerek terjesztésére szakosodtak, különböző helyszíneken, éttermekben és luxusklubokban
árulták a drogot, rendszeres ügyfeleik szintén tehetősek.
A
gyanúsítottak állítólag kábítószert szállítottak a Bukarest különböző helyszínein tartott magánpartikra, ezeken szintén jómódú meghívottak vettek részt. A kábítószereket kereskedőktől vagy online rendeléssel szerezték be.
A rendőrség három elfogatóparancsot és több idézést hajt végre, az érintett
eket előállítják.

Pascu feltételezett dílere törhetett be egy kórház gyógyszerárába

A Hydra-ügy gyanúsítottjai közül Vlad Pascu feltételezett dílere még egy betörést is elkövetett mielőtt a hatóságok kihallgatás céljával őrizetbe vették. A G4Media beszámolója alapján Tudor Duma a bukaresti Floreasca kórház gyógyszertárába tört be az éjjel. Tettét videóra is vette, miközben a helyszínen markerrel írta fel a nevét néhány tárgyra és fiziológiai oldatot lopott. A fiatal közösségi oldalán azt mondta, hogy valami kábítószert akart szerezni, de minden el volt zárva.

A „Maru” néven ismert díler állítólag erőszakos természetű. A defapt.ro alapján korábban is volt problémája a rendőrséggel kábítószerbirtoklás miatt, de fegyvere is volt. A lap úgy tudja, hogy apja tavaly távolságtartási végzést kért ellene.

Vlad Pascu apját bírósági felügyelet alá helyezték

A Pascu családnál tartott házkutatások során a hatóságok több fegyvertöltényt is találtak, amelyek nem voltak megfelelően tárolva. Emiatt Vlad Pascu apját bírósági felügyelet alá helyezték. Ez azt jelenti, hogy nem hagyhatja el az országot és nem veheti fel a kapcsolatot az ügyben szereplő tanúkkal. A Digi24 beszámolója alapján a férfi jelen volt a DIICOT székhelyén ahol fiát, és a zsarolással gyanúsított feleségét kihallgatták. Egy felvétel szerint még nevetett is, mialatt az épületben várakozott. Onnan egy robogón távozott, amellyel belehajtott egy csoport újságíróba. Az eset során senki sem sérült meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?