Célkeresztben a bedrogozott gázoló szülei: anyját őrizetbe vették, apja ellen vizsgálat indult

Testi sértéssel gyanúsítják Vlad Pascu apját, aki robogójával az őt kérdező újságírók közé hajtott, anyját csütörtök este huszonnégy órára őrizetbe vették, mert megpróbálta fia védelmében befolyásolni és megzsarolni a tanúkat.

A kábítószer hatása alatt két fiatalt a Május 2 üdülőtelepen halálra gázoló 19 éves Vlad Pascu apja ellen testi sértés gyanújával indított vizsgálatot a rendőrség, mert csütörtökön a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) székháza előtt várakozó újságírók közé hajtott a robogójával.

A fővárosi rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem volt alkohol vagy drog befolyás alatt, amikor a tettét elkövette.

Kihallgatása után futva távozott az ügyészség székhelyéről, fején egy bukósisakkal, majd felült a robogójára | Fotó: képernyőmentés Digi24

Vlad Pascu apját a fia balesetének ügyében idézték be csütörtökön a DIICOT ügyészei. Kihallgatása után futva távozott az ügyészség székhelyéről, fején egy bukósisakkal, majd felült a robogójára. Amikor az újságírók körbevették, hogy a kihallgatásáról kérdezzék, a férfi elindította a járművét, és belehajtott az előtte álló két operatőrbe. A tengerparti balesetet okozó sofőr apját már korábban hatósági felügyelet alá helyezték. A fegyvertartási szabályok megsértésével is gyanúsítják, miután a lakásán végzett házkutatás során töltényeket találtak.

Vlad Pascu apja egyébként az érkezésekor is furcsán viselkedett, nevetve lépett be a DIICOT székhelyére, ahol a feleségét is kihallgatták. A nőt igazságszolgáltatás elleni bűncselekményekkel gyanúsítják, ugyanis megpróbálta befolyásolni és zsarolni az ügy tanúit. Emiatt csütörtök este 24 órára őrizetbe vették a DIICOT ügyészei.

Amint megírtuk, csütörtök reggel a DIICOT ügyészei és a rendőrök nagyszabású műveletbe kezdtek a fővárosban. A Hidra nevű akció célkeresztjében a Vlad Pascu köréhez tartozó kábítószer-fogyasztók és -kereskedők állnak, valamint Vlad Pascu barátai, akik a két fiatal halálát előidéző baleset idején vele voltak a tengerparton.

A Hidra művelet során jó anyagi helyzetű családokból származó tizenévesek ügyében folynak házkutatások, akik a nyár folyamán Bukarestben és a Fekete-tenger partján lévő üdülőhelyeken tevékenykedtek.

A szóban forgó személyek a nyomozók szerint kannabisz, ecstasy, MDMA, kokain és más kábítószerek terjesztésére szakosodtak, ezeket különböző helyszíneken, éttermekben, luxusklubokban, bukaresti magánpartikon terjesztették. Vásárlóik többnyire rendszeres, jó anyagi lehetőségekkel rendelkező fogyasztók voltak - állítják az ügyészek.

Két fiatal meghalt, hárman megsérültek augusztus 19-én reggel, amikor Vlad Pascu Mercedes kabriójával gyalogosok közé hajtott a 39-es országúton, Május 2 település közelében. A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember. Egy 19 éves és két 20 éves fiatal megsérült. A jármű vezetője elhagyta a baleset helyszínét, Vama Veche településen találták meg később a rendőrök. A fiatalemberen drogtesztet végeztek, amely kokain, amfetamin és metamfetamin jelenlétét mutatta ki a szervezetében.

A baleset előtt Vlad Pascut két alkalommal is megállították ellenőrzésre a közlekedés-rendészet munkatársai. Bekísérték a rendőrségre, majd szabadon engedték, bár kábítószert találtak az autójában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?