banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTVE – Május 2-i baleset: „Nem tudom visszaforgatni az időt”, mondta a tettes

Megbilincselve kísérték a  szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) bukaresti székházába  csütörtökön  a bedrogozott állapotban halálos kimenetelű balesetet okozó 19 éves Vlad Pascut. Anyját szintén kihallgatják. FRISSÍTÉS: Miruna Pascut 24 órára előzetes letartóztatás alá helyezték.

Megbilincselve vitték csütörtökön a bukaresti DIICOT székházba a 19 éves Vlad Pascut, aki kábítószer hatása alatt vezette a gépkocsiját, és Május 2 üdülőtelepen két fiatalt megölt, három másikat pedig megsebesített

„Mindent nagyon sajnálok. Nem tudom visszaforgatni az időt" – mondta Pascu, amikor belépett a DIICOT székházába
az őt Konstancáról átszállító rendőrök kíséretében

Ügyészségi források szerint anyját igazságszolgáltatás elleni bűncselekményekkel gyanúsítják, ugyanis megpróbálta befolyásolni és zsarolni az ügy tanúit. Ugyanakkor Vlad Pascu apja is megjelent a DIICOT székházában.

Fotó: Pro Tv

Csütörtök reggel a DIICOT ügyészei és a rendőrök nagyszabású műveletbe kezdtek a fővárosban. A Hidra nevű művelet célkeresztjében a Vlad Pascu köréhez tartozó kábítószer-fogyasztók és -kereskedők állnak, valamint Vlad Pascu barátai, akik a két fiatal halálát előidéző baleset idején vele voltak a tengerparton.

A Hidra művelet során jó anyagi helyzetű családokból származó tizenévesek ügyében folynak házkutatások, akik a nyár folyamán Bukarestben és a Fekete-tenger partján lévő üdülőhelyeken tevékenykedtek.

A szóban forgó személyek a nyomozók szerint kannabisz, ecstasy, MDMA, kokain és más kábítószerek terjesztésére szakosodtak, ezeket különböző helyszíneken, éttermekben, luxusklubokban, bukaresti magánpartikon terjesztették. Vásárlóik többnyire rendszeres, jó anyagi lehetőségekkel rendelkező fogyasztók voltak - állítják az ügyészek.

FRISSÍTÉS: Vlad Pascu édesanyját, Miruna Pascut azzal gyanúsítják, hogy megpróbálta megzsarolni a tanúkat annak érdekében, hogy azok ne tegyenek terhelő vallomást a fia ügyében. Csütörtökön hallgatták ki a DIICOT-székházában, majd 24 órára előzetes letartóztatás alá helyezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?