Őrült nagy értékben foglaltak le drogot a múlt hónapban a fővárosban

A fővárosi rendőrség kábítószerellenes-osztályának rendőrei és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei megközelítőleg egymillió euró értékű drogot foglaltak le októberben.

Összesen 92,2 kilogramm, forgalmazásra kész kannabisz, 80 kilogramm leszedett növény és 100 marihuánatő, valamint kokain és ecstasy tabletták jutottak a rendőség kezére. A DIICOT közleménye értelmében 2020. október 1. és 31. között egy sor akcióra került sor Bukarestben a kábítószer-kereskedelem megelőzése és felszámolása érdekében.

Az akciók a drogkereskedői hálózatok középső és felső szintjét célozták meg. Ezek nyomán 28 bűnvádi eljárás indult, 31 személyt előzetes letartóztatásba helyeztek, egy személy házi őrizetben van, négy személy pedig bírósági felügyelet alatt áll.

A rendőrök és ügyészek 26 személyt értek tetten, ezen akciók nyomán 96,2 kilogramm forgalmazásra kész kannabiszt, 80 kilogramm leszedett növényt, 100 tő kifejlett marihuánát, 422 gramm kokaint, 500 darab ecstasy tablettát, illetve másféle kábítószereket foglaltak le.

A hatóságok ugyanakkor 65 600 lejt, 37 480 eurót, 320 dollárt, 2 pisztolyt, 6 személygépkocsit, két, a marihuána termesztésére használt berendezést és más, a bűntettek elkövetéséből származó javakat foglaltak le – derül ki a közleményből.

(A nyitókép illusztráció | Rendőrségi felvétel)

Kapcsolódók

Kimaradt?