Drogterjesztés miatt letartóztatták egy csíkszeredai szórakozóhely biztonsági őrét

Egy péntek esti razzia során kábítószer-árusítás közben érték tetten a rendfenntartók Csíkszereda egyik központi szórakozóhelyének biztonsági őrét. A Hargita Megyei Bíróság elrendelte a 44 éves férfi 30 napos előzetes letartóztatását, közölte a Hargita megyei rendőrség.

Péntek este fél 11-kor a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) és a rendőrség Hargita és Maros megyei egységei összehangolt akció keretében csaptak le a Petőfi utcai Ami Clubban dolgozó férfira, miközben épp egy kábítószert tartalmazó tasakot adott el egy kliensnek, derül ki a rendőrségi közleményből. A DIICOT drogterjesztés és pszichoaktív szerek engedély nélküli kezelése miatt előbb 24 órás őrizetbe vette a vádlottat, majd szombaton a 30 napos előzetes letartóztatásba helyezéséről döntött a bíróság.

A vádlott autójában újabb négy kábítószeres tasakra bukkantak a rendfenntartók, illetve különböző összegekre lejben, forintban és euróban, amely a feltételezésük szerint a drog eladásából származott.

A férfi lakását kétszer is átkutatták, először mintegy 40 gramm kannabisz rügyet és egy elektromos minimérleget fedeztek fel, és koboztak el, másodszor újabb adag, vélhetően saját fogyasztásra szánt marihuánát találtak.

A nyomozás folytatódik, bizonyítékokat találtak ugyanis arra, hogy a vádlottnak a teljes Csíki-medencében voltak kliensei, akiknek marihuánát és egyéb tudatmódosító szereket adott el.

(Címlapfotó: a rendőrség Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?