banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Nagy fogás: lőfegyver, készpénz és 170 ezer szál csempészett cigaretta került elő

Felszámoltak egy cigarettacsempész bandát Arad és Temes megyében a rendőrök. A csütörtökön több mint húsz helyen, egy időben tartott házkutatás során 170 ezer szál zárjegy nélküli cigarettát, lőfegyvert és közel 28 ezer eurónyi készpénzt foglaltak le – számolt be pénteken az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szervezett bűnözés elleni ügyosztály és a különleges erők összehangolt razziája során 13 Arad és nyolc Temes megyei helyszínen tartottak házkutatást, és összesen nyolc, 29 és 48 év közötti férfit állítottak elő, akiket bűnszervezett létrehozásával, szolgálati titkok kiszivárogtatásával (emiatt elképzelhető, hogy rendőrök is vannak közöttük), tiltott dohányáru-kereskedelemmel gyanúsítanak.

A rendőrök összesen 170 ezer szál zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, amelyek az Európai Unión kívüli országból valók, emellett több mint 27 ezer euró és 2000 lej készpénzt is találtak, ami feltehetően a csempészáru értékesítéséből származik.

Előkerült egy távcsöves puska és hozzá tartozó 155 töltény is, továbbá egy sokkoló. A rendőrség szerint a csempészettel 1,67 millió lejnyi kárt okozott a bűnbanda az államkasszának. A férfiakat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?