Meglőttek a Máramaros megyei rendőrök egy 7 éves kislányt

Filmekbe illő üldözéses jelenet zajlott csütörtökön délután a Máramaros megyei Havasmező község területén, ahol a rendőrök több lövést is leadtak egy menekülő terepjáróra. A kocsiban a 23 éves, csempészettel gyanúsított sofőr mellett 3 kiskorú volt, egyikükek, egy 7 éves kislányt, lövés is érte. 

A Máramaros megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csütörtökön délután az ukrán határ melletti Havasmező területén a rendőrök - egy előzetes, csempészetre vonatkozó tipp alapján - egy közúti ellenőrzés során megállítottak egy irányukba tartó terepjárót. A dzsip sofőrje lassítás helyett rátaposott a gázpedálra, és egy erdei útra térve próbált elmenekülni. A rendőrök üldözőbe vették a terepjárót, és több lövést is leadtak a levegőbe, majd a kocsi irányába is. 

A terepjáró átszelte a Luhi patak medrét, majd megállt Felsőluhi faluban egy ház mellett. Itt a sofőr letette három utasát  - egy 5 éves és egy 7 éves kislányt, valamint egy 16 éves fiút - és gyalogosan menekült tovább. 

A házban megtalált 7 éves kislány egyik lábán lőtt seb volt, amit a rendőrök bekötöztek, majd kislányt egy mentő Felsővisóra, majd onnan a nagybányai sürgősségi kórházba szállította. A rendőrségi közlemény szerint a kiskorú élete egyetlen pillanatig sem volt veszélyben. A rendőröknek végül sikerült elfogniuk a 23 éves sofőrt is. A terepjáró nem rendelkezett forgalmi engedéllyel és hamis rendszámtáblával használták. 

A vasiledale.ro helyi portál megszólaltatta a meglőtt kislány édesanyját, aki további részletekkel szolgált az esetről. A nő könnyekkel küszködve mesélte el, hogy 5 és 7 éves lányai a nagymamájuknál töltöttek egy pár napot. A 16 éves testvére egy barátját (a terepjáró 23 éves sofőrjét - szerk. megj.) kérte meg, hogy szállítsa őket haza.

„A terepjáró nem volt forgalomba íratva, ezért a sofőr bepánikolt, és megpróbált elmenekülni. A rendőrök ekkor elkezdtek lövöldözni, a kocsi teljesen ki van lyuggatva, megölhették volna a gyerekeimet. Be fogom őket pereni” – mondta el a fiatal anyuka. Hozzátette: a kislánya azt mondta neki, hogy nem fáj a lába. Szemtanúk szerint a terepjárót hét lövés érte, a gyerekek a hátsó üléseken utaztak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?