banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Elítélték a Csűry István püspököt zaklató nagyváradi nőt

Elítélték online zaklatásért azt a nagyváradi nőt, aki még 2019-ben azt állította, hogy viszonya volt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökével, aki teherbe is ejtette. A nagyváradi fellebbviteli bíróság jogerős ítélete értelmében Denisa Krisztina Chilbát 5400 lejes pénzbírsággal sújtották. Egyébként Romániában ez az első eset, amikor online zaklatásért ítéltek el valakit.

A zaklató nő több ezer üzenetet és fotót küldött Csűry István püspöknek, körülbelül 3000 alkalommal hívta fel, és a több ezer illetlen szöveges üzenetet is hagyott neki. A református püspök a Maszolnak megerősítette, hogy a most született döntés valóban az őt zaklató személyre vonatkozik, ugyanakkor hozzátette, hogy jelenleg még két bírósági eljárás is folyamatban van Denisa Krisztina Chilba ellen, zsarolás és a püspök családját érintő lejáratás miatt.

Csűry István püspök a Maszolnak megerősítette, további két per még folyamatban van | Fotó: Fried Noémi Lujza

Ha a nő nem fizeti be az összeget, 18 napos börtönbüntetésre számíthat, de a büntető törvénykönyv szerint akár három hónapig terjedő szabadságvesztésre is felemelhető.

Mint arról korábban beszámoltunk, még 2019-ben egy nagyváradi nő a Bihoreanul nevű nagyváradi hetilaphoz fordult vádjaival, állítólagos kapcsolatukat Facebookos üzenetváltásokkal igazolta. Csűry István feljelentést tett a rendőrségen és törvényszéki eljárást is kért a lap és annak újságírója ellen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?