Elismerte egy kormánypárti képviselő, hogy növeli az adókat és elszegényíti a lakosságot a kormány intézkedése

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője, Dan Vîlceanu volt pénzügyminiszter péntek este a Facebook-oldalán közölte: azért írta alá az alkotmánybírósághoz benyújtott beadványt a kormány deficitcsökkentő törvénytervezetével kapcsolatban, mert a jogszabályjavaslatot alkotmányellenesnek tartja.

A politikus bejegyzése szerint a PNL egy „szomorú időszakot” él át, amelyben a jelenlegi vezetés „támogatja mindazokat a költségvetési képtelenségeket, amelyeket a párt a Dragnea-korszakban még bírált”.

Illusztráció forrása: Pexels

Vîlceanu kifejtette, hogy miközben a PNL vezetése lemondott a vállalkozók és a szabadfoglalkozásúak érdekeinek védelméről, jómaga ezt nem teszi meg, hanem liberális marad. „Növeli az adókat és az inflációt, rombolja a gazdaságot, elszegényíti a románokat és alkotmányellenes az a törvény, amiért Ciolacu a parlamentben felelősséget vállalt” – írta bejegyzésében.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szóvivője, Ionuţ Moşteanu pénteken bejelentette, hogy pártja megtámadta az alkotmánybíróságon a deficitcsökkentő intézkedésekről szóló törvénytervezetet, amelyért a kormány felelősséget vállalt a parlamentben.

A politikus tájékoztatása szerint a beadványt a Jobboldal Ereje törvényhozói mellett a Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióinak két tagja is aláírta. A parlamentben nyilatkozó szóvivő elmondta, hogy a beadvány 46 oldalon keresztül sorolja az alkotmányellenesnek vélt törvénycikkelyeket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?