banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Egyetemistáknak és pályakezdőknek kínálnak gyakornoki programot Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat és alárendelt intézményei működésébe tekinthetnek be azok az egyetemisták és nemrég lediplomázott fiatalok, akik részt vesznek a városháza által meghirdetett gyakornoki programban.

Vargha Fruzsina alpolgármester felidézte: tavaly 34 egyetemista fiatalt fogadtak a gyakornoki programra, akik két-három hetet dolgoztak az önkormányzat valamelyik irodájában vagy kihelyezett intézménynél. Visszajelzéseik szerint túl rövid volt ez az idő, mert véget is ért mire belejöttek és gyakorlatban hasznukat vették volna. Emiatt idén változtattak a programon és 10 egyetemistát vagy legtöbb három éve lediplomázott fiatalt fogadnak, ők egy hónapot tölthetnek el az önkormányzatnál.

Az alpolgármester hozzátette: amennyiben nagyobb lesz az igény, akkor július és szeptember között két fordulóban is szerveznek gyakornoki programot. Vargha Fruzsina a tavalyinál kevesebb jelentkezőre számít, mivel a korlátozások eltörlésével szabadabbá vált a mozgás, mint tavaly ilyenkor volt.Vargha Fruzsina alpolgármester ismertette a programot | Fotó: Vargyasi Levente

A gyakornoki program célja, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek az önkormányzat működésébe, szakmai tapasztalatot szerezzenek, amit majd hasznosítani is tudnak, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a program lejártával élő kapcsolat alakuljon ki a gyakornokokkal, akik aktívan vehetnek részt további rendezvények szervezésében is.

Vargha Fruzsina szerint a gyakornoki program iránt érdeklődő egyetemisták vagy pályakezdők július 12-e és 20-a között jelentkezhetnek az önkormányzat www.sepsi.ro honlapján közzétett formanyomtatvány kitöltésével, önéletrajzzal és egy igazolással az oktatási intézményüktől, majd július 21-e és 23-a között beszélgetést szerveznek a jelentkezőkkel, amelyet követően kiválasztják a programban résztvevőket.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?