Háromszéken sebesített meg a medve egy embert

Újabb súlyos medvetámadás történt, ezúttal Sugásfürdő és Sepsiszentgyörgy között – adta hírül a közösségi oldalán Antal Árpád, a kovásznai megyeszékhely polgármestere.

A megsérült személy állapota stabil, a megyei kórházban kezelik – tette hozzá.

A covasnamedia.ro portál szerint az áldozat egy 50 év körüli férfi, aki a hírek szerint kocogni volt az erdőben. András-Nagy Róbert, a Sepsiszentgyörgyi Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója a portálnak elmondta, hogy az áldozat szombat délután fél négy-négykor került a kórházba többszörösen, a fején, a vállán, a hátán és a mellksán sérült meg, és azonnal megműtötték.

Újabb súlyos medvetámadás történt, ezúttal Sugásfürdő és Sepsiszentgyörgy között. A megsérült személy állapota stabil, a...

Közzétette: Antal Árpád – 2021. június 26., szombat

Antal Árpád polgármester a Facebookon „határozott lépések” megtételét sürgette a medvetámadások elkerülése érdekében. Az RMDSZ-es elöljáró többek között azt írta, hogy „Romániában 5 éve tiltották be a nagy húsevő vadak, így a medvék és farkasok vadászatát, és ennek a szélsőséges döntésnek az árát ártatlan emberek fizetik meg”. Szerinte mielőbb megoldást kell találni a medvekérdésre, mert „ez a helyzet már túlmutat a normalitáson, felbomlott az egyensúly az ember és veszélyes nagyvad között”.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Kovács Zsolt/Archív)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?