banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Cseke Attila: óriási nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre

Az ügyvivő egészségügyi miniszter szerint még nem tetőzött a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és óriási nyomás nehezedik a kórházakra.

A köztelevíziónak nyilatkozva a tárcavezető kedd este kifejtette: a járványgörbe még nem laposodik, naponta nő az új igazolt fertőzések száma. Ez szerinte azt jelenti, hogy a negyedik hullám nem ér el egyhamar a plató szakaszába, ami után csökkennének az esetszámok. „Óriási nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre, amelynek végesek a kapacitásai” – jelentette ki Cseke Attila.

Fotó: Borsi Balázs

Az ügyvivő miniszter elmondta, az orvosok nagy része igen nehéz körülmények között végzi a munkáját, hatalmas feladat elé állítja őket, hogy napok óta meghaladja a 15 ezret és már a 19 ezerhez közelít a 24 óra alatt jegyzett új fertőzések száma.

Cseke Attila kifejtette: a lakosság hozzájárulhat a járványgörbe ellaposodásához azzal, hogy beoltatja magát. A politikus a nyugati országokat hozta fel példaként, amelyekben a magas átoltottsági ráta megakadályozza a vírus terjedését. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy újabb járványhullámok is következhetnek Romániában, ha az átoltottság nem éri el legalább a 70 százalékot.

Kapcsolódók

Kimaradt?