banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Cseke Attila: a kórházak nem utasíthatják el más megyéből érkező betegek kezelését

Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter arra kérte kedden az egészségügyi igazgatóságok képviselőit, hogy ültessék gyakorlatba a koronavírus-járvány negyedik hullámának feltartóztatására kidolgozott megyénkénti terveket.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint Cseke Attila távértekezletet tartott a megyei egészségügyi igazgatóságok vezetőivel, amelyen részt vett Vass Levente és Andrei Baciu államtitkár, illetve a tárca beteggondozói főosztályának és a katasztrófavédelmi főigazgatóságnak a képviselői is.

A tanácskozás témája a járvány negyedik hullámára való felkészülés volt. Cseke Attila kifejtette, egyetlen megye kórházai sem utasíthatják el más megyéből érkező betegek kezelését. „Ugyanakkor nem érdekelnek a papírokon szereplő adatok. Azt akarom, hogy ellenőrizzék a kórházakat, és a valós helyzetet jelentsék” – idézte a közlemény az ügyvivő egészségügyi minisztert.

A minisztérium tájékoztatása szerint a következő időszakban az egészségügyi igazgatóságok a megyénkénti rezilienciaterveknek megfelelően növelni fogják az ágyak számát a kórházak intenzív osztályán. Cseke Attila arra kérte az igazgatóságok képviselőit, hogy jelöljenek ki orvosi személyzetet is a megnövelt ágyszámhoz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az ügyvivő miniszter arra is kérte őket, mérjék fel a kórházak gyógyszer- és egészségügyieszköz-készletét, a fölösleget ugyanis szükség esetén újraosztják a megyék között.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?