banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Cseke Attila: csak törvénnyel lehet kötelezővé tenni az oltást bizonyos csoportok számára

Cseke Attila ügyvivő miniszter szerint kizárólag törvénnyel lehet bevezetni az oltás esetleges kötelezővé tételét az alkalmazottak bizonyos kategóriái számára.

A tárcavezető az RFI-nek nyilatkozott erről csütörtökön. Hangsúlyozta, jómaga is kívánatosnak tartaná például az egészségügyi alkalmazottak kötelező beoltását, ám időt kért ahhoz, hogy erre jogi megoldást találjon a kormány.Fotó: MTI/Komka Péter

Cseke Attila elmondta, elemzik a lehetőségeket, ugyanakkor leszögezte, hogy az oltás kötelezővé tétele csak törvénnyel lehetséges. Megjegyezte, a parlamentbe kerülő tervezetnek egy türelmi időszakot is ki kellene jelölnie arra, hogy az érintett kategóriáknak legyen idejük az oltakozásra.

Az ügyvivő egészségügyi miniszter közlése szerint szintén csak törvénnyel írható elő, hogy az oltatlan egészségügyi dolgozókat a saját költségükre rendszeresen teszteljék. Cseke Attila értésre adta, hogy támogatja ezt a megoldást.

„Biztonságérzetet kell nyújtanunk a pácienseknek. Abban a tudatban kell belépniük az egészségügyi intézményekbe, hogy vagy beoltották, vagy tesztelték azt az orvost vagy más egészségügyi dolgozót, akivel tárgyalni fognak” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a minisztérium szakértők és jogászok bevonásával erre is keresi a megoldást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Mint ismert, kedden az államfő nyilatkozott arról, hogy a koronavírus elleni oltást kötelezővé kellene tenni a lényeges ágazatokban dolgozók bizonyos kategóriái számára. Klaus Iohannis az egészségügyi dolgozókat hozta fel példaként.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?