Ciucă nem mond le kormányalakítási esélyéről és nem adja vissza a mandátumát

Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök szerdán azt mondta, nem adja vissza mandátumát, és az utolsó percig a kormányalakítás sikerén fog dolgozni úgy, hogy szombatig be tudja terjeszteni a parlament elé a kormányprogramot és a miniszterjelöltek listáját.

Ciucă a PNL székházában válaszolt az újságírók kérdéseire. Kifejtette, szombaton éjfélkor jár le a kormányprogram benyújtásának és a miniszterjelöléseknek a határideje, és ő nem fogja visszaadni megbízatását, hanem eltökélt szándéka tartani magát ehhez a határidőhöz. „Senki előtt nincs zárva az ajtó, folytatjuk a tárgyalásokat” – fogalmazott.Fotó: Agerpres

Azt is elmondta, megbízatása egyelőre arra vonatkozik, hogy szerezzen támogatást egy PNL-RMDSZ alkotta kisebbségi kormányhoz. Tárgyalási körének bővítéséről a PNL országos politikai bürójának kell döntenie, erre legkésőbb pénteken sort kellene keríteni – vélekedett a kijelölt kormányfő.

Arra a kérdésre, hogy találkozik-e az USR elnökével, Dacian Cioloşsal, Nicolae Ciucă úgy felelt: „Beszéltem vele. Ma, most itt vagyunk, elmegyünk erre a találkozóra, a megbeszélésre és utólag beszámolunk.”

Az újságírók azt is megkérdezték tőle, hogy a PNL végleg lezárta-e a PSD-vel való tárgyalásokat. „Nem, az ajtó nincs zárva senki előtt. Folytatjuk az egyezkedéseket, a tárgyalásokat, hogy megoldást találjunk.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?