banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Cioloş szerint „nagyon rossz jelzés”, hogy egy tartalékos katona kapott kormányalakítási megbízást

Dacian Cioloş szerint „nagyon rossz jelzés”, hogy az államfő egy katonát bízott meg a kormányalakítással.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a hazai oltáskampányt is militarizálták, egy katona irányítja, „az ismert hatásfokkal”. Kijelentette, hogy Nicolae Ciucă tartalékos altábornagy „most politikus ugyan, de katona volt”.

„Minket ez kényelmetlen helyzetbe hozott, mintha a politikum kapitulált volna” – jelentette ki Dacian Cioloş az USR országos elnökségének ülése után, amit azután hívtak össze, hogy az államfő Nicolae Ciucát bízta meg kormányalakítással.

A pártelnök szerint az USR-vel ellentétben sem a Szociáldemokrata Párt (PSD), sem a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem vállalt politikai felelősséget a válság feloldására. Előbbi egy technokrata miniszterelnököt javasolt, akire a nehéz döntések következményei hárultak volna, utóbbi pedig egy hadseregből érkező embert jelölt kormányfőnek.

„Tartalékos katona, de jelölése azt sugallja, hogy ismét a hadseregnek kell kisegítenie minket a nehéz helyzetből, mert mi nem vagyunk képesek erre. Ez egy nagyon rossz jelzés ahhoz az elvárásunkhoz képest, hogy a választók bízzanak a politikában és politikusokban” – fogalmazott Dacian Cioloş.

(Címlapfotó: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?