banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Cioloş a „politikai csapdáról”: senkinek sem kell aggódnia értem

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) az egyetlen politikai alakulat, amely megoldást kínált a jelenlegi válság feloldására – fogalmazott kedden Dacian Cioloş, a párt elnöke, hozzátéve, hogy „senkinek nem kell aggódnia politikai pályájáért vagy esetleges államfőjelöltségéért”.

Dacian Cioloş egy keddi Facebook-bejegyzésben azt írta, miután Klaus Iohannis államfő felkérte kormányalakításra, számos „aggodalmaskodó" üzenetet kapott, amelyek szerint „politikai csapdába" csalták őt, hogy ellehetetlenítsék esetleges indulását az államfői tisztségért. Az USR elnöke bejegyzésében rámutatott: a törvényhozók számát tekintve alakulata ugyan csak a harmadik a parlamenti pártok sorában, de az egyetlen, amely megoldást kínált a jelenlegi válság feloldására.

„Nem vagyunk a párton belüli problémáink foglyai, nem játsszuk meg a politikai válságot a két év múlva esedékes szavazatokra gondolva. Egyszerűen azt tesszük, amit egy politikai pártnak tennie kell: felvállalunk egy válsághelyzetet, és ennek súlyosságával arányos a reakciónk" – fogalmazott.

Am primit sute de întrebări și mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au...

Közzétette: Dacian Cioloş – 2021. október 12., kedd

Az USR elnöke szerint teljesen elhibázott az a feltevés, miszerint kormányalakítási magbízatásának a tétje az időhúzás, jelenleg ugyanis nincs abban a helyzetben az ország, amely megengedné a döntéshozatal elodázását.

Dacian Cioloş hozzátette, nem az ő politikai pályafutása vagy államfőjelöltsége miatt kell aggódni, hanem inkább azért, hogy naponta emberek százai halnak meg a járványban, vagy hogy sokaknak nem lesz amiből kifizetniük a téli számlákat.

Kapcsolódók

Kimaradt?