banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Visszautasította az USR egy kisebbségi kormány támogatását, ehelyett ismét belépne a kabinetbe

Eredménytelenül zárult a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és Nicolae Ciucă hétfői találkozója. Az USR elnöke, Dacian Cioloş közölte a kijelölt miniszterelnökkel, hogy pártja a koalíció helyreállításának a híve, és nem támogat egy kisebbségi kormányt.

Erről maga Nicolae Ciucă számolt be a sajtónak a találkozó után. Közölte, hogy az USR álláspontját ismertetni fogja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetőségével, amelyik dönteni fog a további lépésekről. Hozzátette, nem volt felhatalmazva arra, hogy a koalíció helyreállításáról tárgyaljon Dacian Cioloşsal.

A kijelölt miniszterelnök kérdésre válaszolva elmondta, egyelőre nincs betervezve találkozója a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével, Marcel Ciolacuval. „Tárgyalni fogunk, nyitva tartjuk a dialógus lehetőségét” – tette hozzá.Nicolae Ciucă kormányfőjelölt | Fotó: Agerpres

Nicolae Ciucă elmondta, azért kérte egy kisebbségi kormány támogatását az USR-től, mert az ország nagyon nehéz helyzetben van. „Azt kértem, hogy mindannyian tanúsítsunk politikai érettséget, és az ország érdekeit szolgáló döntést hozzuk meg” – magyarázta.

A kijelölt miniszterelnök közölte azt is: még nem adta fel a reményt, hogy sikerrel tudja teljesíteni a kormányalakítási megbízását. „Ha úgy látom, hogy erre már nincs esély, akkor ennek megfelelően lépek” - fogalmazott Ciucă, hozzátéve, hogy „minden emberileg lehetségest megtesz” a kormánya beiktatása érdekében.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is: az RMDSZ-szel közösen vasárnap este véglegesítették a kormányprogramot, de a miniszteri tisztségek elosztásáról még nem tárgyaltak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?