banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Nem vállal szerepet a következő kormányban Florin Cîţu

Florin Cîţu nem lesz tagja a Nicolae Ciucă vezette kormánynak –nyilatkozta vasárnap a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, a jelenlegi ügyvivő miniszterelnök.

Az október 5-én bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott kormányfőt a PNL székházához való érkezésekor kérdezték meg az újságírók, hogy tagja kíván-e lenni a Nicolae Ciucă vezette kabinetnek. „Nem, semmi esetre sem. Sok a munka a pártnál, ez tehát szóba sem jöhet" – válaszolt Cîţu.

A PNL elnöke hozzátette: azt sem döntette még el, hogy a PNL–RMDSZ-kormány beiktatása után jelölteti-e a magát a szenátusi elnöki tisztségre, egyelőre ugyanis nem foglalkoznak ezzel, hanem azon dolgoznak, hogy meglegyen a parlamenti többség a kabinet beiktatásához.

A téma kapcsán kifejtette, hogy jómaga és a PNL bizonyították felelősségtudatukat azzal, hogy más személyt jelöltek a miniszterelnöki tisztségre. „Itt az idő, hogy azok a pártok, amelyek megszavazták a voltaképpen a személyem ellen irányuló bizalmatlansági indítványt, most ugyanígy tegyenek és támogassák a PNL és RMDSZ alkotta kormányt" – fogalmazott.

Elmondta még, elkísérte a kormányalakítással megbízott Nicolae Ciucát mind az RMDSZ-szel, mind a nemzeti kisebbségek képviselőivel folytatott egyeztetésre, és ha a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) is tárgyalni fognak, ott is jelen lesz. Marcel Ciolacu szociáldemokrata párti (PSD) elnök azonban egyértelműen értésre adta, hogy „nincs mit tárgyalnia Florin Cîţuval", így a vele való megbeszélésen csak Ciucă vesz részt.

Hozzátette, mivel a PSD és az USR közösen buktatta meg a Cîţu-kormányt, „összeférhetetlennek” tartja, hogy olyan kormány tagja legyen, amelyiket e két pártnak a szavazataival iktathatnak be.

(Nyitóképen: Florin Cîţu jelenlegi ügyvivő kormányfő | Fotó: ADR Vest)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?