USR-reagálás: a kormányfő és Iohannis a politikai válság kirobbantói

A jelenlegi válság kirobbantója nem a Mentsétek meg Románia Szövetség (USR) volt, hanem Florin Cîţu ügyvezető miniszterelnök és Klaus Iohannis államfő – közölte pénteken a Facebook-oldalán a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

A párt az államfő brüsszeli sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentésére reagált. Klaus Iohannis a pénteki EU-csúcs előtt arról beszélt az USR nevének említése nélkül az újságíróknak, hogy az utóbbi napokban megmutatkozott, kik voltak a válság kirobbantói, kik azok, akik a reformok megvalósítása helyett krízishelyzetet okoztak.

Replikájában az USR emlékeztetett arra, hogy Florin Cîţu volt az, aki menesztette a kormányból a minisztereiket, leállította az igazságszolgáltatás reformját, pénz nélkül hagyta az egészségügyet a járvány negyedik hulláma előtt, 50 milliárd lejjel tömte ki a helyi kiskirályok zsebét és elutasította egy jobboldali többség kialakítását.Ionuţ Moşteanu parlamenti képviselő, az USR szóvivője | Fotó: Agerpres

A párt szóvivője, Ionuţ Moşteanu parlamenti képviselő szerint Klaus Iohannis becsapta azokat a választókat, akiknek szavazataiért cserébe azt ígérte, hogy megszabadítja őket a PSD-től. A parlamenti képviselő politikai aljasságnak nevezte az államfőnek azt az állítását, hogy az USR akadályozta meg az igazságszolgáltatás, a közigazgatás és a nyugdíjrendszer reformját.

Pénteki Facebook-bejegyzésében a politikus emlékeztette az államfőt arra, hogy az USR korábban utcára vonult a Liviu Dragnea által vezetett PSD ellen, küzdött a tisztességes igazságszolgáltatásért és az európai Romániáért.

Amikor kormányra léptünk, figyelmeztettük a PNL-t arra, hogy vége a fű alatti politikai játszmáknak. Megtagadtuk a kiskirályok lefizetésére szánt 50 milliárd lejes pénzlenyúlás aláírását. Elutasítattuk az inkompetens jelöltjeik kinevezését az állami vállalatok élére. És ez zavarta őket írta bejegyzésében Moşteanu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?