Cătălin Drulă az USR-kongresszus után: a párt valódi ellenzékként fog fellépni

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) félelmére a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) valódi ellenzéki pártként fog szerepelni – jelentette ki Cătălin Drulă szombaton Temesváron, miután az alakulat kongresszusa online ülés keretében megerősítette az elnöki tisztségben.

A Dominic Fritz temesvári polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón Drulă rámutatott, miután a kongresszus érvényesítette a nemrég lezárult elnökválasztás eredményét, hivatalosan is az USR teljes jogú elnöke lett. Ismét hangsúlyozta, arra fog törekedni, hogy egységet, stabilitást, koherenciát és hatékonyságot biztosítson pártja számára, amely „a PNL és a PSD félelmére valódi ellenzékként fog fellépni”.

Fotó: Agerpres

Beszélt arról is, hogy alakulatának eltökélt szándéka megnyerni a 2024-ben esedékes parlamenti választásokat és kormányt alakítani. 2024 előtt csak abban az esetben térnének vissza a kormányba, ha a PSD és a PNL felbontja a koalíciót, ezáltal „megfutamodik” a kormányzás elől – amit jómaga valószínűnek tart –, és így a harmadik legnagyobb parlamenti pártként az USR adhatja a miniszterelnököt.

A sajtótájékoztatón az USR Temes megyei elnöke, Dominic Fritz temesvári polgármester elmondta, a kongresszusi küldöttek 97 százaléka megszavazta Cătălin Drulának az elnöki tisztségben való megerősítését. „Nehéz időszakban veszi át a párt vezetését, és nemcsak az ellenzék vezetője lesz, hanem mindazoknak a hangja is, akik hiszik, hogy lehet más ez az ország” – fogalmazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?