Drulă szerint stratégiai hiba lenne, ha Dacian Cioloş kilépne az USR-ből

Dacian Cioloş esetleges távozása a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) „nagy stratégiai hiba” lenne Cătălin Drulă, a párt ügyvivő elnöke szerint.

Cătălin Drulă, a párt ügyvivő elnöke | Fotó: AgerpresAz ellenzéki alakulat ideiglenes vezetője szerint „most minden energiát arra a tervre kellene összpontosítani, hogy 2024-ben a párt képes legyen egy felelős, nyugatbarát kormányt nyújtani a romániaiak számára”.

Drulă a Francia Közszolgálati Rádió (RFI) román nyelvű műsorának nyilatkozva mondta ezt, rámutatva, hogy véleménye szerint Cioloş esetleges távozásával csak a jelenleg hatalmon lévő „szekus-szocialista rendszernek” nyújtanának segédkezet, de hozzátette, „mindenki saját maga felel politikai döntéseiért”. Nyomatékosította azonban, hogy „nincs közvetlen információja” arról, hogy Dacian Cioloş távozni akarna a pártból.

Drulă szerint az USR az egyetlen, amely felelős és hozzáértő, valóban liberális kormányzás alternatíváját nyújthatja a régi politikai osztályból verbuválódott kormány ellen, amely „a csőd felé viszi Romániát”. „Jelenleg az USR jelenti az ellenzéket Romániában, és sok a dolgunk 2024-ig. Nagyon sok projektet meg akarunk addig valósítani, hogy érdemben felvehessük a harcot a 2024-es választásokon a jelenlegi hatalommal” – szögezte le.

Dacian Cioloş, az USR tavaly ősszel megválasztott elnöke idén tavasszal lemondott a tisztségéről, miután az elnökség nem szavazta meg az általa előterjesztett szabálymódosító javaslatokat. Feladatait a következő tisztújításig Cătălin Drulă látja el.

Kapcsolódók

Kimaradt?