Cătălin Drulă: a teljes kormányt le kellene cserélni

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ügyvivő elnöke szerint a teljes kormányt le kellene cserélni. Cătălin Drulă ezt a parlament épületében nyilatkozta hétfőn a sajtónak, bírálva többek közt a pénzügyi, az energiaügyi, munkaügyi, egészségügyi, oktatási és a gazdasági minisztert is.

A politikus a pénzügyminiszterrel kapcsolatban azt mondta, Románia „katasztrofális költségvetési politikát folytat”, rekordszintű kamattal vesz fel hiteleket ahelyett, hogy az inflációt próbálná megakadályozni és a költségvetési hiány csökkentésére törekedne.

A munkaügyi miniszternek azt rótta fel, hogy képtelen ellátni a szociális védelmi feladatokat, és tehetetlen a különnyugdíjak kérdésében.

Fotó: Agerpres

Bírálta a szállításügyi minisztert is, aki szerinte veszni hagyja az országos helyreállítási tervben (PNRR) előirányzott pénzeket, mert bizonyos beruházásokra nem hirdette meg a versenytárgyalást.

Az egészségügyi minisztert azért cserélné le az USR ideiglenes elnöke, mert szerinte nem tesz semmit a kórházépítési projektek megvalósításáért, csak „handabandázik” az ukrán menekülteknek járó egészségügyi ellátásokról, miközben az általa felsoroltakat még a román állampolgároknak sem biztosítják a valóságban.

Elmarasztalóan nyilatkozott az oktatási tárca vezetőjéről is, azt állítva, hogy sem a plágium enyhébb büntetőjogi besorolását célzó tervezettel, sem a jelenléti oktatásra való átállás miatt tömegesen lakást kereső egyetemisták ügyével nem tud mit kezdeni.

Drulă azt is felrótta a kormánynak, hogy képtelen kezelni az energiaár-növekedést és az inflációt, és az energiaárakra vonatkozó kormányrendelet olyan, „mintha egy bukott diák írta volna meg”, eredménye pedig az lesz, hogy visszaveti az energiaügyi beruházásokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?