banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Tömeges kilépésre számít az USR elnöke, aki szerint Cioloș csábítja el a párt törvényhozóit

Kilépett a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) Cosmin Poteraş szenátor – jelentette be a párt ügyvivő elnöke, Cătălin Drulă, aki szerint a napokban további USR-s törvényhozók követik Poteraş példáját, és ennek hátterében Dacian Cioloş áll.

A párt vezetői a volt elnököt teszik felelőssé | Fotó: AgerpresCătălin Drulă a parlament épületében tartott kedden sajtótájékoztatót, amelyen elmondta: információi szerint az USR 80 törvényhozójának több mint 90 százaléka hű marad a párthoz, de a napokban többen ki fognak lépni. „Egy terv van a háttérben, amelyet Dacian Cioloş eszelt ki és hajt végre” – tette hozzá Drulă.

Az USR vezetője szerint Cioloş „méltóságon aluli” tervet dolgozott ki, hogy rávegye az USR törvényhozóit a párt elhagyására. Az ellenzéki alakulat ugyanakkor nem fogja megsínyleni a tönkretételére tett kísérletet, mert „az ellenzékben töltött évek nehezek, és a karakterek az ellenzékben épülnek” – vélekedett Cătălin Drulă.

A tavaly ősszel pártelnökké választott Dacian Cioloş európai parlamenti képviselő idén áprilisban lemondott elnöki tisztségéről, mivel az USR vezetőtanácsa nem fogadta áll az általa javasolt szabálymódosításokat. Cioloş néhány napja bejelentett, hogy az USR-ből is kilép, és REPER néven új pártot alapít.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?