Megkezdődött az USR online elnökválasztásának első fordulója

Elkezdődött szerdán az online szavazás, amelynek során a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjai megválasztják pártelnöküket. A szavazás július 10-én 10 órakor ér véget.

Az USR közleménye szerint hat jelölt van a pártelnöki tisztségre: Octavian Berceanu, a Környezetvédelmi Őrség volt főfelügyelője, Cătălin Drulă Temes megyei képviselő, az alakulat ügyvivő elnöke, volt szállításügyi miniszter, Alexandru Kiss tehergépkocsi-sofőr, egy Vâlcea megyei helyi szervezet tagja, Miroslav Taşcu-Stavre egyetemi előadótanár, a resicabányai szervezet tagja, Cătălin Teniţă bukaresti parlamenti képviselő és George Ungureanu olaj- és gázipari mérnök, a Tulcea megyei Murighiol fiókszervezetének elnöke.Cătălin Drulă jelenleg a párt ügyvivő elnöke | Fotó: Agerpres

Az USR elnökét szavazással választják meg a párt tagjai, az első forduló július 6. és 10. között zajlik. Amennyiben egyik jelölt sem szerzi meg a leadott érvényes szavazatok többségét, második fordulót tartanak, amelyen az első két helyezett vesz részt. A második fordulóra július 11. és 15. között kerülne sor. A belső választások eredményeit az USR kongresszusa a július 16-án tartandó online ülésén fogja érvényesíteni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az ellenzéki párt elnöki tisztsége azután ürült meg, hogy áprilisban Dacian Cioloș – akit tavaly ősszel választottak meg – lemondott a posztról, mert szabálymódosító javaslatait nem fogadta el az elnökség. Az európai parlamenti képviselő Cioloș azóta kilépett az USR-ből és új párt alapítását jelentette be.

Kapcsolódók

Kimaradt?